Semester twee ten einde!

8 april 2025 - Coventry, Verenigd Koninkrijk

Daar zijn we weer, enkele weken verder. Het is (helaas) alweer het einde van semester twee. Dat wil zeggen dat ik 2/3e van de studie erop heb zitten. Het is tevens alweer bijna tijd om naar huis te gaan en mij klaar te maken voor de volgende grote reis: China. Het tweede semester was behoorlijk druk met schoolwerk en ik heb het zelf ook er druk gemaakt. Ik heb nu bijna het hele VK gezien. Ik neem jullie weer mee, eerst door een paar avonturen en daarna het serieuze werk: school.

Schotland met Yannick

Ik hou deze lekker kort, aangezien ik deze al op Polarsteps heb gedeeld. Lang verhaal kort, we hebben 5 dagen door Schotland getourd en heel veel mooie dingen gezien. We begonnen bij Glasgow, daarna Fort William en de Isle Of Skye, Inverness, Aviemore en Cairngorms Nationaal Park, terug naar Glasgow. Onwijs genoten! Yannick zit inmiddels in Thailand voor z'n meewerkstage op de Nederlandse Ambassade. Voor het hele verhaal zal je toch echt naar Polarsteps moeten 😉.

IMG_7251IMG_7289IMG_7290IMG_7313IMG_7330IMG_7338

IMG_7389

IMG_7395IMG_7416IMG_7490IMG_7519IMG_7526IMG_7535IMG_7601IMG_7631IMG_7675

IMG_7687

Wales met Nina

In Schotland kreeg ik een voucher van Avis/Budget in m'n mailbox omdat het mijn 5e huurauto bij hen was. Deze voucher was 2 dagen voor de prijs van 1. Dit maakte de trip naar Wales wel erg makkelijk, want dan hoefde ik niet na een lange dag de auto schoon te maken en af te tanken. Echter, de voucher was maar 2 weken geldig, dus het moest maar gelijk de week erna.... Het was voor mij de eerste keer Wales. Ik keek er dus erg naar uit om deze regio eens te zien. En wat was Wales eigenlijk mooi! En een hoop tunnels! waar we in Schotland niet één hebben gezien, had de Wales Express Way er best wel veel voor het VK. Gelukkig hoefde ik deze trip niet alleen te doen! Nina was weer mee en dat was best gezellig.

We begonnen na 2,5 uur rijden in Conwy, het plaatsje met het kleinste huis van het VK en misschien wel het mooiste kasteel:

IMG_7731IMG_7736

Daarna zijn we naar één van de hoogste watervallen in het VK gegaan, de Aber Falls:

IMG_7739

Gevolgd door een oude kopermijn. Het was zo smal en laag dat we helmen moesten dragen om ons hoofd niet te stoten. Al was Nina klein genoeg en had ze het best zonder helm kunnen doen 😂:

IMG_2166IMG_7747IMG_7749IMG_7751

Gevolgd door meer watervallen en een groeve (gorge):

IMG_2161IMG_7759IMG_7760IMG_7769

IMG_7771

De laatste natuurstop was een oude verlaten steengroeve (Slating mine), al was het een beetje illegaal om er in te gaan, maar iedereen deed het dus wij ook...

IMG_7787IMG_7782

Afgesloten met een tourtje langs een paar kustplaatjes alvorens we via Wetherspoon weer terug naar Coventry gingen.

IMG_7789IMG_7788IMG_7791

Prachtig om zo'n mooie samenvatting van Wales te zien. Misschien zet ik deze nog wel een keer op m'n lijstje voor het 3e semester want ik was reuze verbaasd hoe mooi Wales eigenlijk was.

Clarkson's Farm met de jongens

Nu ik de auto een dag "gratis" had kon ik er ook maar beter gebruik van maken... Na lekker uitgeslapen te hebben na Wales, heb ik de jongens mee genomen naar de boerderij van misschien wel de bekendste Engelsman: Jeremy Clarkson. Bekend van z'n jaren lange Top Gear carrière. Hij heeft inmiddels een eigen boerderij voor z'n TV show: Clarkson's farm en een pub, waar hij z'n eigen bier en producten van het land verkoopt. (ja mijn biertje is alcohol vrij 🚗)

IMG_8029IMG_8036IMG_8035

Laatste loodjes school dit semester

Na al deze uitstapjes moest ik nog wel even twee weken hard aan de bak. Er moesten namelijk nog 4 opdrachten met elk 4000 woorden de deur uit. Dit is inmiddels naar alle tevredenheid gelukt en zo zit het schoolwerk er voor de laatste periode met echt les er ook op. Het laatste semester, vanaf mei tot augustus, staat in het teken van mijn scriptie. Ik heb dan niet écht meer les, het is vooral zelfstandig aan dit grote project werken. Mijn scriptie zal gaan over een duurzaam alternatieve brandstof (SAF) voor de luchtvaart. Ik krijg de cijfers van deze vakken binnen 3-4 weken terug vanaf nu, maar ik ga er vanuit dat het net als vorige keren (zeer) positief is afgerond.

Inmiddels ben ook begonnen met solliciteren voor een baan voor na dit grote avontuur, en is de eerste inmiddels de deur uit. Het is in de motorshop, wat ik een erg leuke werkplek vond en ik ken deze meneer nog van een paar jaar geleden. Ik kon deze kans dus niet laten liggen, wie weet .... om dat te vieren zijn we 's avonds nog lekker de pub in gedoken en won Harrison 90 pond met 1 pond inleg ... 😂 Tevens ben ik ook nog naar een prijsuitreiking van de studentenvereniging geweest, omdat onze studenten vereniging genomineerd was voor de leukste activiteit van het jaar! (Helaas niet gewonnen)

IMG_8230IMG_8226IMG_3486

Dit is inmiddels het einde van de laatste blog van dit semester. Ik vlieg zaterdag om 17:30 terug naar Nederland voor een 5 weekse vakantie. Officieel duurt het semester tot en met volgende week vrijdag, maar ik ben al klaar dus kom lekker een week eerder naar huis. Voor de mensen die ik binnenkort ga zien: tot snel! en voor de rest: tot in het derde semester!

1. Ingrid:
    8 april 2025
    Prachtig verhaal weer Laurian en hele mooie foto’s. Fijn dat je weer even naar huis komt 🥰😘🙋‍♀️
  2. Jolanda:
    8 april 2025
    Wat een ondernemingslust, Fijn om je straks weer te zien😃 op naar mooie avonturen in Nederland en straks in China.
  3. Oma Vellema:
    8 april 2025
    Jouw ondernemingsgeest is wel weer aan zijn trekken gekomen en ook nog vroegtijdige klaar met je bijna laatste semester.
    Nu even lekker naar huis en dan op naar China.
    Liefs en een goede reis.
  4. Jolanda:
    8 april 2025
    leuk dat je bij jeremy bent langs gegaan, kijk regelmatig naar zijn programma.
    Wat bedoel je met motorhop? ( klm of harley )
    PS wales staat ook nog wel op ons lijstje

Groet Denis