Halverwege semester twee
8 maart 2025 - Coventry, Verenigd Koninkrijk
Het is inmiddels alweer vijf weken geleden sinds de laatste update. Ik heb de meesten tussendoor gewoon gesproken, dus eigenlijk is iedereen wel op de hoogte. Het zijn vijf drukke weken geweest met veel schoolwerk én ook weer een paar leuke uitstapjes! Er is dan ook veel om te vertellen, pak een stoel zou ik zeggen! Laten we beginnen met de reden waarom ik hier ben: school.
Update over schoolwerk
Ik heb inmiddels voor elk vak een assessment achter de rug! Voor Sustainability moest ik een presentatie maken om een discutabel onderwerp te introduceren, waar ik bij m'n tweede opdracht een paper over moet schrijven. Voor Entrepreneurship moest ik in 1500 woorden uitleggen waarom de ondernemers van Netflix beter waren dan die van Blockbuster (wat dus ook de reden is waarom Netflix heeft gezorgd voor de ondergang van Blockbuster), hier heb ik zelfs m'n cijfer al van terug: 66%. Voor Global Strategy moesten we een simulatie doen voor een hardloopschoenen fabrikant, wat niet helemaal goed ging, maar ik heb de opdracht wel gehaald. Ook ben ik bezig met de voorbereiding voor m'n thesis, wat zal gaan over een kosten-baten analyse van SAF (sustainable aviation fuel).
De tweede helft van het semester moet ik drie papers schrijven, eentje voor sustainability, eentje voor entrepreneurship en eentje voor Global Engineering. Voor Entrepreneurship moet ik een aantal analyses doen voor een bedrijf om hun ondernemend vermogen te verbeteren. Voor Global Engineering moet ik een strategiebepaling doen voor een SME (Middel of klein bedrijf, MKB). Hier heb ik gekozen voor een kleine racefiets onderneming die in London op maat gemaakte racefietsen maakt Pearson Cycles. Voor Sustainability is de assignment nog niet vrijgegeven dus ik heb nog geen idee wat ik moet doen, maar dat komt vast en zeker komende week. Ook heb ik het nog beregezellig in de studentenvereniging.
Uitstapjes
Ik zou Laurian niet zijn als ik niet elke week wat onderneem, dus we gaan ze even rustig allemaal af;
Dublin & Wicklow
In het tweede weekend van Februari ben ik naar Dublin geweest voor één dag en naar Wicklow Nationaal park, een prachtige omgeving een uurtje rijden vanaf Dublin. Dublin had ik al een paar keer gezien, maar zo in je eentje zie je toch een stuk meer! Het is niet mijn favoriete stad, maar wel een leuke stad om jezelf een dag te vermaken. Wicklow daarentegen was ontzettend mooi en het weer viel gelukkig mee! Ik heb daar lekker rond gewandeld en 's avonds weer naar huis gevlogen. De vlucht was overigens wel 2,5 uur vertraagd, omdat ze de stekker niet uit het toestel kregen, bah. Ik was pas tegen 2'en op Birmingham en moest met de taxi naar huis 😒.
Theater in London
ik had in de kerstvakantie een hele goedkope stoel gekocht voor de theatershow "The Greatest Showman" in London, hier ben ik in de voorjaarsvakantie op woensdag middag heen geweest. Nouja wat kan ik zeggen? Het theater is al een en al geweldig, maar dit had ik zeker niet willen missen met al die geweldige muziek!
York met een omweg
Inmiddels krijgen ook anderen in de gaten dat ik best coole dingen doe om mijn tijd door te komen in Engeland. Lang verhaal kort: als je maar vaak genoeg iemand's story liked, mag je van zelf een keertje mee als je het netjes vraagt. Dat is een beetje het verhaal van Nina. Nina, 20 jaar, komt uit Kroatië en studeert criminologie en psychologie. Zonder elkaar ook maar één keer in het echt gesproken te hebben zijn we samen op een roadtrip geweest, waar zij zich min of meer zelf voor heeft uitgenodigd. Het plan was eerst om naar Wales te gaan, maar éénmaal een geboekte auto (die niet meer te annuleren was) en code geel voor Wales moesten we wat anders verzinnen. Gelukkig weet Laurian raad. We zijn met een mooie omweg door het Peak District naar Knaresborough en York geweest, beide vrij toeristische plekken. Ondanks dat we elkaar totaal niet kenden, hebben we toch best een leuke en gezellige dag gehad. Overigens vond ik het ook mijn taak om Nina op te voeden met de Britse keuken, dus op Harrison's advies zijn we naar de mooiste pub in York gegaan, The House of Trembling Madness, om een hele goede Steak & Ale pie te eten. Mazzel want ze had de laatste, dus ik moest aan een Britse stoofpot.
Duxford Air Museum en Cambridge
Direct de woensdag erna kreeg ik bezoek van een oud studiemaatje. Die had zin in een uitstapje en het was ook hoognodig tijd om eens goed bij te kletsen! Ik heb Ruben 's ochtends opgehaald bij London Luton en zijn we naar het Air Museum in Duxford gegaan. In de stromende regen wel helaas. 's Middags klaarde het op en toen zijn we naar Cambridge gegaan, waar we lekker gegeten hebben. Helaas kregen we 's avonds een lekke band, gelukkig was dat snel opgelost en konden we beide gewoon veilig thuis komen.
Weekendje Kim
Ja deze krijgt uiteraard z'n eigen alinea. Als klap op de vuurpijl kwam halverwege het semester Kim op bezoek. Na elkaar alweer 7 weken niet gezien te hebben, keek ik hier onwijs naar uit! Ook maar liefst 4 hele dagen met elkaar opgescheept zitten! Het is toch altijd even spannend om elkaar weer te zien na zoveel weken, maar we zijn elke keer toch nog dolblij om elkaar te zien.
Vrijdag
Vrijdag heb ik Kim opgehaald rond 11:00 op Birmingham Airport, waarna we naar Coventry zijn gegaan. Het was lekker weer dus daar hebben we lekker rondgelopen om weer even het geheugen op te frissen, een drankje gedaan en verder lekker niks. Bij kletsen, filmpje kijken en samen koken. Goed begin van het weekend!
Zaterdag
Ja je kan niet jan en alleman meenemen op roadtrips en dan je eigen vriendin niet meenemen op een leuk uitstapje. Kim en ik hadden samen besloten om naar Bath te gaan via de Cotswolds. Dus 's ochtends hebben we de auto opgehaald, die overigens echt brutaal groot was voor wat ik gehuurd had haha, en zijn we via wat schattige dorpjes naar Bath gereden. Eerste stop was Stow-on-the-Wold, tweede stop was Castle Combe, en als laatst Bath. 'S avonds hebben we de auto weer ingeleverd en hebben we een drankje gedaan met mijn vrienden in de pub.
Zondag
Eindelijk na al die jaren wachten hebben we de Harry Potter studios bekeken. We waren eerst een beetje sceptisch, want we hadden echt mega veel geld betaald voor zo'n ticket. Maar uiteindelijk was het ons geld meer dan waard. Het is onwijs groot en zijn er dan ook 4 uurtjes geweest. Van hele filmsets tot attributen, alles is daar te zien, en veel te lezen over hoe de films gemaakt zijn. Dit is echt een aanrader als je stiekem een Harry Potter fan bent. 'S avonds in London gegeten en nog een rondje London gedaan, wat stiekem toch wel voor eens beide een stad in ons hart is.
Maandag
Maandag konden we lekker uitslapen, daarna is Kim naar Birmingham gegaan en ben ik naar school gegaan. Ik moest immers gewoon naar een vak toe, wat overigens ook best een belangrijke les was. 'S avonds heb ik Kim uitgezwaaid op Birmingham Airport. Het afscheid viel weer ontzettend zwaar, wat stiekem een heel goed teken is... maar maakt het niet minder makkelijk. We zien elkaar snel weer !!!
Slecht nieuws
De dagen die daarna volgenden waren het doemscenario waar iedere internationale student voor vreest in het buitenland. Het zijn dingen die je af ten toe wel eens bespreekt voor je weggaat, maar dat het je daadwerkelijk overkomt is wat anders. Op maandag 3 maart is mijn vader opgenomen in het ziekenhuis, die was behoorlijk ziek. Die moest onder het mest vanwege een infectie. Dinsdag kwam al het nieuws dat het nog niet helemaal goed ging en dat er nogmaals geopereerd moest worden. Woensdag was het nieuws wederom slecht en werd de situatie zelfs even kritiek. Zo kritiek dat ik een haar verwijderd was om vliegtickets naar huis te boeken voor Donderdag. Gelukkig werd ik donderdag ochtend wakker met het positieve nieuws dat de operatie van woensdag erg succesvol was geweest en dat het de goede kant op leek te gaan. Deze positieve lijn zette vrijdag door. Ik ga komend weekend gebruiken om uit te rusten van deze emotionele achtbaan en een beetje wat aan school te doen. Het zal nog een moeilijke tijd worden voor Peter, maar voor nu is het grootste gevaar geweken. Sterkte maatje!
Goed nieuws
Ook zou ik Laurian niet zijn als ik geen goed nieuws kon melden. Waar ik er afgelopen week eigenlijk geen zin in had, heb ik er nu toch wel erg veel zin in: het jaarlijkse tripje met Yannick. Yannick en ik doen altijd een jaarlijks tripje, en onze uitdaging is altijd om iets obscuurs te doen. Bulgarije en Roemenië gingen hier aan vooraf. Dit jaar zijn we beide wat druk en hebben we belangrijke dingen voor de deur staan, dus deze keer iets minder obscuurs. Gelukkig ook niet minder mooi: we gaan een roadtrip West-Schotland doen. Ik ga met Yannick de mooiste dingen van de schotland reis met de Lensjes herbeleven! Woensdag tot en met zondag. Ik zie je dinsdag avond Yannick!!
Ongetwijfeld kunnen jullie de volgende keer lezen hoe het met school gaat en hoe ons tripje is geweest.
Dank voor het lezen weer tot de volgende!
Cheers x

Ik wens je alvast een fijn weekend en tot de volgende keer.
Liefs Oma
Goed bericht dat het met je vader beter gaat gelukkig
Lieve groet,
Opa en oma Lensen